A A A K K K
людям із порушенням зору
Знам'янський психоневрологічний інтернат

Новини

День Незалежності України

24 серпня 1991року Верховная Рада УРСР проголосила незалежність України, яку остаточно підтвердив референдум 1 грудня 1991 року. В цьому році українці святкують 33- тю річницю своєї незалежності. Незалежності, яку виборюють і дотепер, у цій кривавій війні. Цей день об'єднує нас у любові до рідної землі, гордості за нашу країну. В Знам'янському психоневрологічному інтернаті відбулися урочистості заходи та святковий концерт до 33-ї річниці Незалежності України" Щоб у серці жила Батьківщина". Нехай Україна завжди буде сильною, вільною та процвітаючою державною,а ми всі разом працюємо на її благо. Хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам'ять загиблих захисників за Незалежність та територіальну цілісність нашої країни. Власними силами, музичними та хореографічними виступами підопічні створили урочисту та святкову атмосферу в закладі. Лунали пісні, твори українських поетів та музикантів. Директор закладу Сергій БАБКО привітав усіх присутніх з Днем Незалежності. Побажав, щоб Господь захищав нашу країну, щоб вона розвивалася та ставала кращою з кожним днем, а наші серця були сповненими гордістю за рідну землю. Подякував нашим захисникам за можливість жити в незалежній Україні. Старша медична сестра Світлана БЕЗАЙ побажала миру, благополуччя у кожній родині. Міцного здоров'я, щастя. Нехай наша країна завжди буде вільною,незалежною та процвітаючою. На завершення всі присутні спільно виконали Гімн України. Ці заходи є не лише відзначенням Незалежності,а й нагадуванням про важливість боротьби за свободу та суверенітет України. Слава Україні! Героям Слава!

12:11 25.08.2024

День Державного прапора України

Щороку 23 серпня, починаючи з 2004 року, в Україні відзначають День Державного прапора, а 24 серпня - одне з найважливіших свят -  День Незалежності України. Синьо-жовтий прапор - один з офіційних символів суверенітету держави, нашої української ідентичності. Символ боротьби за волю, свободу і незалежність особливо зараз, коли Україна відстоює свою територіальну цілісність. Сьогодні прапор - з нашими військовими на їхніх плечових шевронах, у рюкзаках та на позиціях. Він майорить над вільними і звільненими містами України. З нагоди дня Державного прапора України та Дня Незалежності України в Знам'янському ПНІ були проведені культурно-мистецькі заходи. Зокрема організовано читацькі слухання під час яких підопічні дізналися про велику країну-Україну, її багату історію і культуру, її славних синів - героїв, захисників рідної землі. Директор закладу С. БАБКО привітав усіх присутніх з Днем Державного прапора України. Розповів що " це кольори нашої перемоги, яку впевнено наближають наші Збройні сили, усі працівники на фронті і в тилу. І вона неодмінно буде за Україною! Старша медична сестра С. БЕЗАЙ побажала щоб небо було мирним, чистим і блакитним, як на нашому прапорі, а широкополі лани завжди колосяться стиглою пшеницею.

13:51 23.08.2024

Міжнародний день молоді!

З Міжнародними днем молоді усіх! Дорога молодь України вітаємо зі святом! В цей день бажаємо невичерпного натхнення та безмежної енергії для досягнення всіх своїх цілей. Нехай життя кожного буде яскравим і насиченим позитивними подіями. За вашим поколінням - майбутнє нашої країни!

13:42 12.08.2024

Медицина

6-7 серпня в нашому закладі було проведено комплексне флюорографічне обстеження 199 підопічних. Спільно з медичними працівниками ЗПНІ обстеження провели рентген-лаборант Д. Сокуренко та медична сестра Д.Король. Директор закладу С. БАБКО та весь колектив висловлює подяку Кіровоградському обласному фтизіопульмонулогічному медичному центру (КНП "КОФПМЦКОР") за сприяння в обстеженні підопічних.

13:50 07.08.2024

Преображення Господнє (Яблучний Спас)

Вітаємо з Преображенням Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа! Другий із трьох Спасів, а саме Яблучний Спас, за новим стилем відзначається 6 серпня. В церковній традиції Преображення Господнє одне із 12 найбільших свят у церковному році та третє найважливіше свято після Різдва та Великодня. Цього дня до церкви несуть святити кошики з плодами нового врожаю, зерно, колосся пшениці й обов'язково яблука. Здавна заведено смакувати яблуками та пригощати родичів, сусідів та друзів. За народним повір'ям, кожен має скуштувати шматочок освяченого яблучка. Директор закладу С. БАБКО привітав усіх зі святом, побажав миру в кожному будинку, щастя в кожній родині, гармонії в кожному серці. Старша медична сестра С. БЕЗАЙ побажала здоров'я, достатку і миру. Всі наші мешканці також поласували яблуками, грушами, персиками, виноградом та іншими фруктами, подякували Богу за щедрість природи. А захисникам України за те що ми змогли гідно відсвяткувати Преображення Господнє!

14:20 06.08.2024

Медовий Спас

Щороку у серпні в Україні за новим церковним календарем святкують Медовий Спас (Перший Спас, Спас на воді)."Що таке Спас?"- запитують підопічні нашого закладу. Спас - це християнське свято. Його сенс полягає в однойменній події. Спас - це народна назва свята. В цей день вшановують пам'ять Макавейських мучеників, тому це свято ще називають Маковія. Саме до цього дня пасічники збирають перший мед і на Спаса несуть його освячувати в церкву. Вважається , що мед на Маковія цілющий. Медовий Спас (Маковія) - чудовий привід шоб вшанувати традиції наших предків і спекти макові рулетики та посмакувати їх з медом. Директор закладу С. БАБКО привітав усіх з Маковієм. Побажав щоб у кожного в житті панувала гармонія і любов. Божого благословення, мирного неба та перемоги. Нехай Бог оберігає рідину Україну та наших незламних захисників. Заступник директора О. КАРПЕНКО привітав з Медовим Спасом. Побажав, щоб всі дні були солодкими як мед і теплими, як літнє сонце. Також привітала всіх присутніх старша медична сестра С. БЕЗАЙ. Наші підопічні не залишились без смаколиків, за традицією скуштувати макові рогалики з медом.

14:26 01.08.2024

День медичного працівника

Минулого року Президент В. Зеленський видав указ, згідно якого в Україні професійне свято працівників медичної сфери відзначається 27 липня. Цього дня ми дякуємо медикам за їхню роботу, адже робота з них дуже важка і надзвичайно важлива. Багато українських медиків (не стали винятком і медичні працівники Знам'янского психоневрологічного інтернату) відзначають професійне свято на роботі. Хтось - на передовій, хтось - у тилу, всі вони роблять благородну і визначну справу - рятують життя українців. Напередодні свята адміністраціїя та підопічні Знам'янского психоневрологічного інтернату привітали наших медичних працівників. Директор закладу С. БАБКО та заступник директора О. КАРПЕНКО теплими словами привітали всіх медичних працівників та побажали міцного здоров'я, благополуччя, добра, миру всім працівникам та їх родинам! Подякували за гуманність, благородність та професіоналізм. Старша медична сестра С. БЕЗАЙ побажала щастя, миру, здоров'я та професійних успіхів. А свої найкращі вітання та пісні на концерті на честь професійного свята подарували наші підопічні. Свято - це завжди приємна подія, а професійне свято - тим більше. Не зважаючи на ситуацію в країні, повітряні тривоги, страх та розпач ми хотіли хоча б трохи зануритися в святкову атмосферу. Побажати, щоб ваші надії та мрії збувалися. Щоб радість від заняття улюбленою справою привносила натхнення і стимул. Щоб кожен робочий день був кроком у бік професійного зростання і розвитку. Дякуємо вам за все ангели - охоронці в білих халатах! 

13:39 26.07.2024

Подяка

Знам'янський психоневрологічний інтернат висловлює подяку засновниці - волонтеру у БО " Благодійний фонд "Медицина Херсонщини" ГОЛУБЄВІЙ НАТАЛІЇ ВІКТОРІВНІ за активну та плідну волонтерську діяльність, самовіддану працю, неоціненний внесок у наближення нашої перемоги та з нагоди відзначення Дня медичного працівника.

10:05 22.07.2024

День бухгалтера

Сьогодні, 16 липня в Україні відзначають професійне свято - День бухгалтера. Бухгалтери - це люди, які працюють з фінансовими документами та роблять таку потрібну та важливу справу. Всі працівники Знам'янского психоневрологічного інтернату вітають наших бухгалтерів з професійним святом. Подяка за ваш професіоналізм, за точні розрахунки та просто гідну роботу. Бажаємо стабільності, впевненості у собі та своїх діях. Нехай робота приносить задоволення та багато грошей! Зберігайте баланс і гармонію як на роботі, так і в сім'ї.

14:32 16.07.2024

Благодійність

За сприйняття Благодійного фонду "Медицина Херсонщини" ( засновник- волонтер Наталія Голубєва) заклад отримав такі необхідні для нас пелюшки та рідке мило. Дуже вдячні за щиру підтримку в такий не легкий час. Дякуємо за плідну співпрацю! 

14:12 16.07.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень